Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ … Ο ΧΡΥΣΟΣ … ΤΟ BRETTON WOODS ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ … ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ !!

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ [ … Οι τελευταίες ακτίνες της κυριαρχίας του πετροδολαρίου, για το οποίο έχει εργαστεί ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία μετά τη σύναψη της συμφωνίας του Μπρέττον Γουντς, σβήνουν μπροστά στα μάτια μας… ] !!!

… ΣΤΟ BRETTON WOODS ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ . ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ-ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΧΡΥΣΟΣ-ΔΟΛΑΡΙΟ !!! ΦΕΚ 78 Α’ Νόμος 4510/2-4-1966 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ(QUOTA) ΣΤΟ ΔΝΤ 100.000.000 $ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚ. ΤΡΑΠΕΖΑ 66.700.000 $ ! ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΔΝΤ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 1.101.700.000 $ !!!

… ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1980 … Bretton Woods. Ν. 1086/4-7-1980 ΦΕΚ Α” 256 , Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Δ.Ν.Τ. ! ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΤΔ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ! … ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΧΡΥΣΟ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΠΙΧΩΡΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!! ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΣΧΕΣΗ ΧΡΥΣΟΣ-ΔΟΛΑΡΙΟ !!! ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ … ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ …

ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΑ !!!


… ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ 2015 ΟΠΟΥ …

Καίριο χτύπημα Πούτιν στη διεθνή τοκογλυφία. Δημιουργεί Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS

The New Development Bank: a Stronger Role for BRICS in the Global Financial Architecture.

Με υπογραφή Πούτιν η Παγκόσμια Τράπεζα των BRICS

… ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟ 2022 ΟΠΟΥ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ … Η Ρωσία έσπασε την “παγκόσμια συμφωνία” με ΗΠΑ: Αναβίωσε τον Κανόνα του Χρυσού – “Αιτία

πολέμου” για δολάριο και ευρώ

ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ … Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΕΣΕ 30δις $ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ IMF (ΔΝΤ) ΚΑΙ ΣΕ SDR ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΜΕΤΟΧΟΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Bretton Woods. ΕΔΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ !!

… ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ;;; ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ;;; ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ !!!

……………………………………….

Το τελεσίγραφο του Πούτιν για το φυσικό αέριο. Η Ευρώπη δεν έχει επιλογές

Σεργκέι Σαβτσούκ

Η εικοστή τρίτη Μαρτίου, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, θα μείνει στην ιστορία του τόπου μας ως η ημέρα που έλαβε χώρα ένα πραγματικά συγκλονιστικό γεγονός. Χθες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες να μεταφέρουν τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που εξάγεται σε ρούβλια. Όλοι έχουμε γίνει ζωντανοί μάρτυρες της γέννησης ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος αυξημένης αξίας, ζήτησης και αξιοπιστίας. Οι τελευταίες ακτίνες της κυριαρχίας του πετροδολαρίου, για το οποίο έχει εργαστεί ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία μετά τη σύναψη της συμφωνίας του Μπρέττον Γουντς, σβήνουν μπροστά στα μάτια μας.
Η σημασία αυτού που συμβαίνει δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Κρίνετε μόνοι σας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο συνολικός όγκος της αγοράς φυσικού αερίου το 2020 ανήλθε σε 446 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αποτελέσματα του 2021 δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά ο όγκος του εμπορίου αναμένεται να αυξηθεί στα 553 δισεκατομμύρια και μέχρι το 2025, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η αγορά φυσικού αερίου θα διογκωθεί στα φανταστικά 758 δισεκατομμύρια. Κατά την απαρίθμηση των αριθμών, εννοούμε, φυσικά, το δολάριο ΗΠΑ ως νόμισμα διακανονισμού, κάτι που είναι απολύτως αληθές, καθώς περίπου το 80 τοις εκατό όλων των τραπεζικών εργασιών για την αγορά και πώληση μπλε καυσίμου πραγματοποιούνται σε δολάρια. Αυτή είναι μια από αυτές τις κολοσσιαίες φάλαινες στις οποίες βασίστηκε η αμερικανική οικονομική ηγεμονία για δεκαετίες.
.
Μια νέα εποχή ξημερώνει, στην οποία οι μη φιλικές προς τη Ρωσία χώρες , ως αποτέλεσμα των δικών τους ενεργειών, έρχονται αντιμέτωπες με την απλούστερη επιλογή: να πληρώσουν για ρωσικό αέριο σε ρούβλια ή να κάνουν πεζοπορία στην αγορά αναζητώντας εναλλακτικούς προμηθευτές με φθηνότερο φυσικό αέριο και μπορεί να αγοραστεί για γνωστά δολάρια.
.
Για να καταλάβουμε ποιον θα επηρεάσουν οι καινοτομίες, ας στραφούμε στο Διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 5ης Μαρτίου 2022 «Σχετικά με την προσωρινή διαδικασία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων προς ορισμένους ξένους πιστωτές». Οι διατάξεις του ορίζουν έναν σαφή κατάλογο μη φιλικών προς εμάς χωρών, ο οποίος περιλαμβάνει: Ουκρανία , ΗΠΑ , χώρες της ΕΕ, Μεγάλη Βρετανία , Καναδά , Αυστραλία , Ιαπωνία , Σιγκαπούρη , Ταϊβάν , Νορβηγία, Νότια Κορέα και μικρά πράγματα όπως το Λιχτενστάιν , το Μονακό και η Ανδόρα . Από όλες αυτές τις χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην καλύτερη θέση, οι οποίες είναι οι ίδιες ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου, εκτοπίζοντας πρόσφατα την Αυστραλία και το Κατάρ από το βάθρο . Αλλά στην Ευρώπη , που ακολούθησε υπάκουα την αντιρωσική πολιτική της Ουάσιγκτον , τα πράγματα είναι πολύ λιγότερο ρόδινα.
.
Για να αποσυναρμολογηθεί ο πλήρης κατάλογος των χωρών, καθώς και τα σχέδια και οι όγκοι παραδόσεων ρωσικών υδρογονανθράκων, θα χρειαστούν περισσότερες από εκατό σελίδες. Ως εκ τούτου, θα επικεντρωθούμε μόνο στα πιο σημαντικά και θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε εάν οι χώρες της ΕΕ μπορούν περήφανα να κλείσουν την κύρια βαλβίδα και να αρνηθούν να πληρώσουν σε ρούβλια για το καύσιμο που παραδόθηκε στη Ρωσία, γεγονός που τονίζει το γεγονός ότι έχει εκπληρώσει και θα συνεχίσει να εκπληρώσει σχολαστικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Ως παράδειγμα, ας πάρουμε τη Γερμανία , τον βασικό μας εμπορικό σύμμαχο και ταυτόχρονα την πλουσιότερη χώρα στον Παλαιό Κόσμο.
Οι επίμονες στατιστικές αναφέρουν ότι το 2020 η Γερμανία αγόρασε και εισήγαγε 155 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου. Θυμηθείτε ότι το Βερολίνο ξοδεύει μόνο 75 δισεκατομμύρια για να καλύψει τις δικές του ενεργειακές ανάγκες και μεταπωλεί τη μερίδα του λέοντος από τα υπόλοιπα, βάζοντας τα κέρδη στην τσέπη του προϋπολογισμού. Αν λάβουμε υπόψη ότι με τους όρους των μακροπρόθεσμων συμβολαίων οι Γερμανοί παίρνουν ρωσικό αέριο για 850 δολάρια και οι σημερινές τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης του Απριλίου στο χρηματιστήριο TTF ξεπέρασαν τα 1.300 δολάρια (και λίγο νωρίτερα έφτασαν τα 2.500 δολάρια), είναι εύκολο να υπολογίσουμε την περιθωριοποίηση του γερμανικό εμπόριο φυσικού αερίου.
Σαν να περίμεναν τις επερχόμενες αλλαγές, τις προάλλες τα γερμανικά ΜΜΕ εξέδωσαν μια σειρά από δημοσιεύματα που θα μπορούσαν να αποθαρρύνουν κάθε ρωσοφοβικό στον δίσκο.
Για παράδειγμα, ο υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε ότι η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου θα μπορούσε να βλάψει τους Γερμανούς πολίτες, με αποτέλεσμα την εκτεταμένη φτώχεια και την ανεργία μεταξύ των Γερμανών. Η οικονομία της χώρας, η οποία εξαρτάται κατά 55 τοις εκατό από το ρωσικό φυσικό αέριο, το 52 τοις εκατό από τον άνθρακα και το 34 τοις εκατό από τα προϊόντα πετρελαίου, απλά δεν μπορεί να διαχειριστεί μια στιγμιαία διακοπή των εμπορικών και οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα .
.
Τη δήλωση του Habek απηχεί η ταμπλόιντ Die Welt , η οποία επικαλείται πηγές της στο Υπουργείο Ενέργειας και ισχυρίζεται ότι εξειδικευμένοι ειδικοί, χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους, προσομοίωσαν την κατάσταση της πλήρους απόρριψης των ρωσικών υδρογονανθράκων. Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης ήταν συγκλονιστικά.
Το εικονικό crash test που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι χωρίς μπλε καύσιμο από τη Ρωσία, το σύστημα θέρμανσης σε ολόκληρη τη χώρα θα έπαυε απλώς να υπάρχει, γεγονός που θα οδηγούσε σε απότομη αύξηση των κρυολογημάτων, καθώς και πυρκαγιών και εστιών, καθώς ο πληθυσμός άρχισε να χρησιμοποιεί αυτοσχέδια μέσα για θέρμανση. Μαζική έλλειψη βασικών αγαθών, φαρμάκων προβλέπεται σε φαρμακεία, ιατρικά ιδρύματα και άλλες κοινωνικές εγκαταστάσεις όπως οίκους ευγηρίας. Ο λιμός φυσικού αερίου είναι σχεδόν εγγυημένος ότι θα σκοτώσει την ελαφριά βιομηχανία, τη βιομηχανία τροφίμων και την κτηνοτροφία, οι μισές ανάγκες των οποίων καλύπτονται από τη ρωσική διαμετακόμιση.
Ο κλάδος των προϊόντων αρτοποιίας εγγράφεται σε ξεχωριστή γραμμή. Εδώ είναι πιθανή μια καταστροφική αύξηση του κόστους παραγωγής, καθώς και διακοπές στην προμήθεια ψωμιού, δηλαδή προϊόντος πρώτης ανάγκης. Αυτό οφείλεται, εκτός από τις καθαρά ενεργειακές πτυχές, στο γεγονός ότι ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς σιτηρών είναι η Ρωσία και η Ουκρανία. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, κατέχουν το 26 τοις εκατό του συνόλου. Η εκστρατεία σποράς στην Ουκρανία έχει ήδη διαταραχθεί σαφώς και η Ρωσία, προκειμένου να καλύψει τις δικές της ανάγκες και τον πληθυσμό, έχει εισαγάγει αυστηρούς περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών, μειώνοντας την ποσόστωση σε 11 εκατομμύρια τόνους. Η απαγόρευση ισχύει έως τις 30 Ιουνίου και μπορεί να παραταθεί για οποιαδήποτε περίοδο.
Ο τομέας της παραγωγής παραμένει στα παρασκήνια. Η απόρριψη των ρωσικών πόρων, δηλαδή: φυσικό αέριο, άνθρακας και μαζούτ, θα μειώσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 25 τοις εκατό ταυτόχρονα, και το 11 τοις εκατό του πυρηνικού τομέα μπορεί επίσης να καταγραφεί με ασφάλεια εδώ – στην ενότητα απωλειών. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς αποφάσισε να κλείσει τις τρεις τελευταίες πυρηνικές μονάδες μέχρι το τέλος του έτους. Συνολικά, περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας σε μια χώρα με συνήθως υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανεπτυγμένη βαριά βιομηχανία.
.
Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ακουγόταν σαν μπουλόνι από το μπλε για όλη την Ευρώπη και τη Γερμανία ειδικότερα. Μόνο στο τέλος της ημέρας, ο Timm Köhler, επικεφαλής της ένωσης βιομηχανίας Zukunft Gas, βρισκόμενος σε προφανή σύγχυση, μπόρεσε να διατυπώσει ότι η Γερμανία «με μεγάλη σύγχυση αποδέχτηκε τις απαιτήσεις της Ρωσίας να πληρώσει για τις συμβάσεις αερίου σε ρούβλια».
Δεδομένης της πραγματικότητας και χρησιμοποιώντας το λεξικό του Προέδρου της Ρωσίας, θα ήθελε κανείς να απαντήσει σε όλους τους εχθρικούς εταίρους μας: «Μου αρέσει, δεν μου αρέσει – πληρώστε σε ρούβλια, ομορφιά».
………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΑ …

…………………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια