Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

 



Τί ειναι αραγε ο Ελληνικός παραδοσιακός χορός; Ποιο το ξεχασμένο πηγαίο μυστικό νοημά του; Λέω "πηγαίο" καθότι βγαίνει μέσα απο την ψυχή του Ελληνα.
Είναι συνήθως ενας κύκλος, ενας χώρος. Μοιάζει με το σύμπαν αλλά και το σύμπαν χώρος και χορός των πάντων είναι αλλωστε! Η Δημιουργία!
Στον κύκλο του ελληνικού χορού είναι όλοι ενωμένοι πιασμένοι απο τα χέρια. Η σημασία της Ενωσης!
Και οι άνθρωποι πιασμένοι απο τα χέρια κινούνται πότε δεξιόστροφα και πότε αριστερόστροφα. Παίρνουν στροφές, όπως και ο Νους στα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Το αλφα και το ωμέγα της Νόησης!
Ο κυκλικός πηγαίος λαϊκός χορός παράγει Ευδαιμονία ! Διδάσκει πως η ευδαιμονία είναι πάντα συλλογική. Ολοι διασκεδάζουν καθώς έχουν την δυνατότητα να δούν στα μάτια όλων μέσα στον κύκλο την συμμετοχή στην χαρά.
Είναι γραμμένος μέσα στο DNA μας λοιπόν ο παραδοσιακός Ελληνικός χορός. Γι αυτό και όταν ακούμε ελληνικό χορό τρέχουμε να μπούμε κι εμείς μέσα, να ανοίξουμε την "αλυσίδα" για να προσθέσουμε ακόμα εναν κρίκο. Κάθε κρίκος και ενα άτομο. Και κάθε κύκλος ενα σώμα, συλλογικά, όπως και στην ζωή. Αλληλεγγύη!  Ακόμα και με το ζόρι αν σε βάλουν μέσα... "Οποιος μπαίνει στον χορό, χορεύει" λέει ο σοφός λαός.
Για να υπάρχει Ευδαιμονία λοιπόν μας διδάσκει το μυστικό της κίνησης, της "δράσης"δηλαδή. Γιατι ο χορός ειναι ζωντάνια είναι  Δράση. Κανένας πεθαμένος δεν κινείται.
Το μυστικό κρυμμένο νόημά του επομένως είναι οτι αν είσαι αληθινός Ανθρωπος Ελλην και το λένε τα γονίδιά σου έχεις την πηγαία ανάγκη να δράς συλλογικά με αλληλεγγύη για να'ναι χαρούμενη η Κοινότητα, ο Δήμος, σε μια γνήσια Ανθρώπινη Πολιτεία. Αυτήν την πολιτεία οραματίζεται η Ελλήνων Συνέλευσις μέσα απο την παραπάνω νομοτελειακή απόδειξη. Γιατι...Συν-Ελευση σημαίνει συν-έρχομαι, συν-χωράω (στον χώρο και στον χορό), είναι η Συν-Ενωση , ο κύκλος, το ΕΝΑ ΣΩΜΑ, στον κοινό στόχο και σκοπό της χαράς και της Ευδαιμονίας του ανθρώπου, η δράση για το φυσικό του ανθρώπινο Δίκαιο, η κίνηση των πάντων, η Δημιουργία. Η ζωή. 

Κασσάνδρα Λαμπροπούλου
24/12/2021

Υποψήφια Βουλευτής της Ελλήνων Συνέλευσις Νομού Αργολίδας

ΠΗΓΗ:

https://kassandralambropoulou.blogspot.com/2021/12/blog-post_24.html



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:


ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.


Ο,ΤΙ ΠΑΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΙΣΟΖΥΓΙΑ. Ο,ΤΙ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ. Ο,ΤΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ


ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ


ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ


ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΟΥ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.







ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΤΗΛ.: 6982441921
e mail: kassandra.lampropoulou@gmail.com
BLOG ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ
TWITTER
FACEBOOK
YOUTUBE


Δεν υπάρχουν σχόλια