Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ… ΜΠΙΖΝΕΣ USA ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑΣΑ… ΣΤΟ ΠΑΛΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΑ

 

Anwar Jitou Ο κύριος στα δεξιά είναι ο Mullah Abdul Ghani Baradar ο σημερινός πολιτικός ηγέτης των Ταλιμπαν που με διαταγή του Donald Trump αφέθηκε ελεύθερος το 2018 από τις φυλακές (black site) που κρατούνταν στο Πακιστάν μετά τον εντοπισμό του το 2010 στην πόλη Καράτσι και τη σύλληψη του από την ISI.


Ο κύριος στα αριστερά είναι ο Mike Pompeo, πρώην επικεφαλής της CIA σε συνάντηση με τον Mullah Abdul Ghani Baradar το Νοέμβριο του 2020 στο Κατάρ με την ιδιότητα του ως USA Secretary of State. Στην ίδια συνάντηση ήταν και ο τοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όπου και συζήτησαν με τον Baradar για την «ομαλή μετάβαση» του Αφγανιστάν και υπογραφή συμφωνίας με τους Ταλιμπάν που σκοπό είχε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.
O Pompeo και ο Baradar είναι παλιοί γνώριμοι και συνεργάτες. Ο Baradar πολέμησε μαζί με τους Μουτζαχεντίν ενάντια των Σοβιετικών τη δεκαετία του 80 όπου τους προμήθευε όπλα η CIA μέσω του Osama Bin Laden από το Πακιστάν, και ήταν επίσης ο συνιδρυτής του Χαλιφάτου των Ταλιμπάν τη δεκαετία του 90 μαζί με τον Mullah Mohammed Omar.
O Baradar επιβιβάστηκε σαν κύριος σε πτήση από τη Ντόχα προς την Καμπούλ την Κυριακή 15 Αυγούστου για να συμμετάσχει στην ένοπλη εισβολή των Ταλιμπάν στο προεδρικό Μέγαρο. Άλλωστε ήταν υπουργός άμυνας των Ταλιμπάν το 2001 που εισέβαλαν οι αμερικανοί.
Το κερασάκι στην τούρτα. Ο Mullah Abdul Ghani Baradar θα είναι ο νέος πρόεδρος του Αφγανιστάν με το καθεστώς των Ταλιμπαν. Έτσι για να μην νομίζετε πως ήταν τυχαία όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες και δεν είχαν σχεδιαστεί μήνες αν όχι χρόνια πριν.

………………………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “Για την ιστορία και για να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά με το Αφγανιστάν.” ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ … ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟ: [… Προσπάθησαν να το καταλάβουν οι Μακεδόνες (με τον Μέγα Αλέξανδρο να παντρεύεται την ντόπια πριγκίπισσα Ρωξάνη, κόρη του πολέμαρχου Οξυάρτη) … ]

ΔΕΝ “ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” !!! ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗΛΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΩΜΕΓΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ !! ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΧΡΟΝΙΑ … ΜΗ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ …

… ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΛΑΣ !!! «Είμαι Καλάς και περήφανος που είμαι Έλληνας» !

Ελληνίδες πόλεις της Αλεξανδρινής εποχής στην Ασία. http://narthix.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html
https://parisis.files.wordpress.com/2009/12/afgani.jpg

[ … Παρθυαία, Βακτριανή, Ινδική
Αυτές οι περιοχές αποσπάσθηκαν νωρίς από την κυριαρχία των Σελευκιδών. Ο ίδιος ο Σέλευκος Α’ αναγκάσθηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Ινδικής, αν και δεν έπαυσε να έχει σχέσεις. Από τα μέσα του γ’ αιώνα π.Α.Τ. προέκυψαν πολλά αυτοτελή κράτη εντός της αχανούς αυτής περιοχής, λόγω της αδυναμίας των διαδόχων του Αντιόχου Α’. Παρά το ότι μετά από κάποια νίκη του ο Αντίοχος Α’ είχε επωνομασθεί “Σωτήρ“, δεν είχε τα προτερήματα και τις αρετές του πατέρα του. Έχασε τις χώρες της μικράς Ασίας, Καππαδοκία, Πόντο, Βιθυνία και Πέργαμον, ατύχησε στον κατά της Αιγύπτου πόλεμο και έφτασε στο σημείο να θανατώσει τον μεγαλύτερο υιό του. Μετά τον θάνατό του εν έτει 264 π.Α.Τ., ο υιός του και διάδοχος Αντίοχος Β’, τον οποίον οι Μιλήσιοι τον επωνόμασαν “Θεόν” διότι τους απήλλαξε από κάποιον τύραννο, παραδόθηκε σε κάθε ακολασία και παραμέλησε τα καθήκοντά του, ώστε στη δεκαπενταετή διάρκεια της βασιλείας του, έχασε σχεδόν το μισό βασίλειό του. Κάποιος Έλληνας αγνώστου καταγωγής, ονόματι Θεόδοτος ή Διόδοτος, εστασίασε στη Βουχαρία και ίδρυσε εκεί το Βακτρικόν κράτος, το οποίο μετά από λίγο εξαπλώθηκε μέχρι των συνόρων της Ινδικής. Έγινε τόσο μεγάλο και πολυάνθρωπο, ώστε βεβαιούται ότι περιλάμβανε χίλιες πόλεις!
Ο μεν υιός και διάδοχος του Θεοδότου Α’, Θεόδοτος Β’ νικήθηκε περί το 219 π.Α.Τ. από τον εκ Μαγνησίας Ευθύδημον, αλλά και ο Ευθύδημος διετέλεσε ανεξάρτητος του τότε βασιλεύοντος Αντιόχου Γ’, συνομολογώντας απλώς συμμαχία μαζί του και δεχόμενος την κηδεμονία του. Μετά τον θάνατο του Ευθύδημου, περί το 195 π.Α.Τ., το Βακτρικόν κράτος χωρίστηκε στα δύο. Ο υιός του Ευθυδήμου, Δημήτριος διατήρησε τις περί την Ινδικήν κτήσεις του πατέρα του, την δε Βακτριανήν κατέλαβε ο Μένανδρος. Μετά από αυτόν ο υιός του και διάδοχος Ευκρατίδας Α’, με τη σύμπραξη των συμμάχων του Πάρθων, έξωσε τον Δημήτριον και από τις Ινδικές χώρες,συνενώνοντας τις χώρες αυτές στο Βακτρικόν κράτος.
Μετά από λίγο ο υιός του Ευκρατίδας Β’ αφού έχασε τη συμμαχία των Πάρθων κατατροπώθηκε από αυτούς εν έτει 134 π.Α.Τ. και έτσι διαλύθηκε εκείνο το βασίλειο. Παρά ταύτα επειδή το κράτος εκείνο διετέλεσε επί εκατό και παραπάνω έτη υπό Έλληνες ηγεμόνες, όχι μόνο διατήρησε τα σπέρματα του πολιτισμού όσα κατέθεσαν στις χώρες εκείνες, ο Αλέξανδρος ο μέγας και ο Σέλευκος Α’, αλλά και παραδόξως τα υπέθαλψε και τα προήγαγε.
Συγχρόνως σχεδόν με την αποστασία του Διοδότου, αποστάτησαν στις νοτιοανατολικές χώρες της Κασπίας θαλάσσης τα Παρθικά στίφη με ηγεμόνα τον Αρσάκην, παραμένοντας έκτοτε ανεξάρτητα. Οι Πάρθοι αυτοί, τους οποίους άλλοι τους λένε συγγενείς του Μηδοπερσικού κλάδου, άλλοι τους υπολαμβάνουν ως ένα εκ των τουρκικών εθνών, ήσαν και παρέμειναν νομάδες, το δε κράτος τους ωφελούμενο από την αδυναμία των Σελευκιδών έφτασε περί τα μέσα του β’ π.Α.Τ. αιώνος να περιλάβει όλες τις μεταξύ Ευφράτου και Ινδού χώρες. Παρ’ όλο που διετηρήθη περί τα 450 έτη, δεν μπορεί παρά να ονομασθεί κράτος βάρβαρον. Αλλά όμως οι εντός αυτού του κράτους περιλαμβανόμενες ελληνίδες πόλεις διατήρησαν για πολύν χρόνον τον ελληνικόν χαρακτήρα. Κύρια απόδειξις αυτού είναι ότι σώζονται νομίσματα τους μέχρι του 196 έτους μ.Α.Τ. που φέρουν την των Σελευκιδών χρονολογία.
Ακόμα και αυτοί των Πάρθων βασιλείς, οι από τον αρχηγέτην τους καλούμενοι Αρσακίδαι, δεν έμειναν παντελώς αναίσθητοι στις χάρες του ελληνισμού.
Έρχεται μέχρις εμάς ο θρύλος ότι στην αυλή τους άκμασε μεγάλος υποκριτής(ηθοποιός) τραγωδιών, ο Ιάσων Τραλλιανός. Οι παλαιές φήμες έλεγαν για τα παιδιά των Περσών, των Σουσιανών και των Γεδρωσίων, χωρών που υπάγονταν στο Παρθικό κράτος, ότι ήδον(τραγουδούσαν) τις τραγωδίες του Ευριπίδου και του Σοφοκλέους! Σε αυτό βέβαια, συνετέλεσαν οπωσδήποτε οι πόλεις τις οποίες έκτισαν οι Σελευκίδες, μη εξαιρουμένων των πόλεων τις οποίες ίδρυσε ο ίδιος ο Αλέξανδρος ο μέγας, αλλά και αυτές που προϋπήρχαν από πολύ παλαιότερες εκστρατείες των Ελλήνων υπό τον Διόνυσον ο οποίος ίδρυσε την πόλιν Νύσσα στον Ινδό ποταμό, οι κάτοικοι της οποίας υποδέχθηκαν τον Αλέξανδρο ως συμπατριώτη****!

****Όπως και αυτές υπό τον Ηρακλήν, τον Περσέαν, τον Τριπτόλεμον, τον Νίνον, τον Ουρανόν και άλλους προγενέστερα! … ]

……………….

ΠΡΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ. “ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ” ΕΙΝΑΙ ΟΣΕΣ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ. ΑΝ ΠΑΝΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

……………….

Για την ιστορία και για να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά με το Αφγανιστάν.

Anwar Jitou Το Αφγανιστάν πάντα ήταν μήλο της έριδος λόγω της γεωγραφικής του θέσης στην Ασία και όχι χάρη στον ορυκτό του πλούτο. Προσπάθησαν να το καταλάβουν οι Μακεδόνες (με τον Μέγα Αλέξανδρο να παντρεύεται την ντόπια πριγκίπισσα Ρωξάνη, κόρη του πολέμαρχου Οξυάρτη), οι Ρωμαίοι, οι Ούνοι, οι Μογγόλοι, οι Βρετανοί, οι Σοβιετικοί, και τέλος οι Αμερικάνοι. Δεν ονομάστηκε τυχαία «Τάφος Αυτοκρατοριών» (Graveyard of Empires)

Στα πρόσφατα γεγονότα:
➡ 1978. Πραγματοποιείται πραξικόπημα στην Καμπούλ με υποκινητή την ΕΣΣΔ για την ανατροπή του Μοχάμετ Ντάουντ Χαν.
➡ 1979. Η CIA επιχειρεί πραξικόπημα στο γειτονικό Ιράν το οποίο όχι μόνο δεν πάει όπως το είχαν υπολογίσει αλλά καταλήγει ναι μεν στην ανατροπή του Σάχη, αλλά φέρνει στην εξουσία τον Αγιοτολάχ Χομεϊνί που επιβάλει ισλαμικό νόμο σε όλη τη χώρα.
➡  1979. Η νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν έχει την υποστήριξη της ΕΣΣΔ και ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για τις γυναίκες. Καταργούνται οι μπούρκες και οι μαντίλες και γίνεται διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.
➡ 1979. Οι Ταλιμπάν (που σημαίνει «μαθητές» στην αραβική διάλεκτο των Παστούν) ως μαθητές του Ισλάμ και της Σάρια ήταν αντίθετοι στη μόρφωση και την ελευθερία των γυναικών. Αποκτούν τη στήριξη του Ιράν και του Χομεϊνί που συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις.
➡ 1979. Επιχείρηση «Κυκλώνας». Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στρατολογούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ο οποίος με ομάδες Σουνιτών μουσουλμάνων με έδρα το Πακιστάν προμήθευε πυραύλους στινγκερ στους Μουτζαχεντίν μαχητές του Αφγανιστάν (Freedom Fighters).
➡ Σκοπός των Αμερικανών ήταν μέσω των Μουτζαχεντίν να ανατρέψουν την κομουνιστική κυβέρνηση του Αφγανιστάν και να ανακόψουν την επιρροή της ΕΣΣΔ στην Ασία. Για να ανακόψουν την παρουσία της ΕΣΣΔ προμήθευσαν με όπλα κι τεχνογνωσία στους Μουτζαχεντίν (Freedom Fighters) με ηγέτη πλέον των Ταλιμπάν τον Μπίν Λάντεν.
➡ Την παραμονή των Χριστουγέννων του ίδιου έτους Σοβιετικά στρατεύματα εισβάλουν στο Αφγανιστάν για να υποστηρίξουν στρατιωτικά την κομουνιστική κυβέρνηση.
➡ Οι Ταλιμπάν πολεμούν στο πλευρό των Μουτζαχεντίν διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο κατά των κυβερνητικών και Σοβιετικών δυνάμεων για 9 χρόνια.
➡ 1981. Στο διεθνές δικαστήριο της Στοκχόλμης ο Εντουάρντο Γκαλεάνο γράφει στο βιβλίο του για τον υψηλόβαθμο θρησκευτικό ηγέτη των Ταλιμπάν ο οποίος κατέθετε ενάντια των Σοβιετικών και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν: «Μας ατιμάσαν τα κορίτσια μας οι κομουνιστές! Τους έμαθαν γραφή και ανάγνωση»
➡ Οι ΗΠΑ συνεχίζουν καθ’ όλη τη δεκαετία του 80, να προμηθεύουν και να ενισχύουν με όπλα τους Freedom Fighters μέχρι το Φεβρουάριο του 1989. Παράλληλα χρηματοδοτούσαν προπαγανδιστικές ταινίες για να ενισχύσουν την εικόνα των ανταρτών (βλ. Rambo 3, The Beast, Afghan Breakdown κτλ.)
➡ 1989. 15 Φεβρουαρίου. Οι Σοβιετικές δυνάμεις αποχωρούν από το Αφγανιστάν αλλά οι συμπλοκές μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικού στρατού συνεχίζονται.
➡ 1990. Οι Μουτζαχεντίν με την αποχώρηση των Σοβιετικών διαλύονται μετά τη δολοφονία του Αχμέντ Σαχ Μασούντ και ή απορροφούνται στις τάξεις των Ταλιμπάν ή διώκονται.
➡ 1992. Η Σοβιετική Ένωση έχει καταρρεύσει και στον ανταρτοπόλεμο του Αφγανιστάν εμφανίζονται και επισήμως σύμβουλοι της CIA υποστηρίζοντας πλέον και ανοιχτά την υποστήριξη των ΗΠΑ στους Ταλιμπάν για την ανατροπή της κυβέρνησης.
➡ 1995. Οι Ταλιμπάν καταλαμβάνουν την επαρχία Χεράτ στα σύνορα με το Ιράν και ιδρύουν το πρώτο τους Χαλιφάτο πάντα με τη συνδρομή της CIA που τη συμφέρει να έχει κεκαλυμμένη βάση μια ανάσα από την Τεχεράνη.
➡ 1996. Οι Ταλιμπάν με την βοήθεια των ΗΠΑ καταλαμβάνουν πλήρως την εξουσία και τον έλεγχο του 80% του Αφγανιστάν κρεμώντας στην κεντρική πλατεία της Καμπούλ τον πρόεδρο Νατζιμπουλάχ Αχμαντζάι, τον τελευταίο κομουνιστή πρόεδρο του Αφγανιστάν.
➡ 2001. Ο πρώην σύμμαχος και σύνδεσμος της CIA στο Αφγανιστάν θεωρείται ως ο κύριος υπεύθυνος πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου.
➡ 2001. Στις 7 Οκτωβρίου γίνεται η πρώτη αμερικανική επίθεση στο Αφγανιστάν και σε μια εβδομάδα το καθεστώς των Ταλιμπάν καταρρέει. Ο Οσάμα Μπίν Λάντεν και ο τότε αρχηγός της Αλ Κάιντα, Μοχάμετ Ομάρ διαφεύγουν στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν κάτι που η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ αρνείται.
➡ 2002. Οι Ταλιμπάν σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα (που στην ουσία είναι περίπου το ίδιο πράγμα, που απαρτίζεται από τα ίδια μέλη, απλά τους βάφτισαν έτσι στο FBI με βάση μόνο μια μαρτυρία) καταστρέφουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική χώρα και το Καταχάρ.
➡ Τρεις μόνο χώρες αναγνωρίζουν τους Ταλιμπάν ως Χαλιφάτο. Με πρώτο το Πακιστάν. Ακολούθησε η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Σαουδική Αραβία τροφοδοτεί με όπλα και εξοπλισμό την κυβέρνηση των Ταλιμπάν και ήταν η τελευταία χώρα που έκοψε διπλωματικές σχέσεις μετά την 11 Σεπτεμβρίου. (Σημειωτέο πως όλοι οι τρομοκράτες της επίθεσης στους δίδυμους πύργους ήταν Σαουδάραβες πολίτες)
➡ 2003. Το αμερικανικό κογκρέσο εγκρίνει την παράλληλη εισβολή σε Αφγανιστάν και Ιράκ ως υποτιθέμενα αντίποινα στην τρομοκρατική επίθεση με την κατηγορία πως διατηρούν οπλοστάσιο με όπλα μαζικής καταστροφής τα οποία απειλούν να χρησιμοποιήσουν κατά των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών.
➡ 2006. Οι Αμερικανοί εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες τον Σαντάμ Χουσεΐν στη Βαγδάτη και ανοίγουν τη γραμμή εφοδιασμού από το Αφγανιστάν απαλοτριωνοντας όλες τις ράβδους χρυσού και από τα δυο έθνη.
➡ 2011. Αμερικανοί πεζοναύτες των ειδικών δυνάμεων εισβάλουν στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάτ του Πακιστάν και τον «εκτελούν». Βολικά δεν υπάρχει πτώμα γιατί όπως ισχυρίστηκαν οι Navy Seals το πέταξαν στη θάλασσα.
➡ 2012. Οι Ταλιμπάν που εδρεύουν στο Πακιστάν απειλούν με πραξικόπημα την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ και εξαπολύουν σφαγή σε σχολεία στο Πεσκαβαρ.
➡ 2012. Οι Ταλιμπάν εξαπολύουν επίθεση στη βάση Bastion και αρκετές επίθεσης στην προσπάθεια να ανακαταλάβουν την Καμπούλ έχοντας ως προπύργιο το δυτικό Πακιστάν.
➡ 2013. Αμερικανοί σκοτώνουν με επίθεση drone τους τρεις βασικούς ηγέτες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν μεταξύ των οποίων είναι ο Χακιμουλάχ Μεσούντ, δεξί χέρι του Μπίν Λάντεν και πρώην σύνδεσμος της CIA στο Πακιστάν.
➡ 2015. Οι Ταλιμπάν παραδέχονται πως ο ηγέτης Μουλάν Ομάρ είναι νεκρός εδώ και δυο χρόνια και την ηγεσία έχει αναλάβει ο Μανσούρ.
➡ 2015. Οι Ταλιμπάν καταλαμβάνουν την στρατηγική πόλη του Κουντούζ και χαλάνε τη γραμμή τροφοδοσίας των αμερικανών.
➡ 2016. Αμερικανικο drone σκοτώνει τον τελευταίο ηγέτη των Ταλιμπάν που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, Μουλάν Μανσουρ, ο οποίος επίσης και εντελώς τυχαία ήταν και αυτός σύνδεσμος της CIA.
➡ 2020. Το Φεβρουάριο ο Ντόναλντ Τράμπ μαζί με Αμερικανούς αξιωματούχους συναντάται με τον ηγέτη των Ταλιμπάν με άγνωστη ατζέντα και συμφωνία.
➡ 2021. Οι Αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από το Αφγανιστάν, αφήνοντας το στο έλεος των Ταλιμπάν και παραχωρώντας τους στην ουσία για ακόμα μια φορά τεράστιο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Όχι δεν κέρδισαν οι Ταλιμπάν τους Αμερικάνους. Έχει παρασκήνιο. Έχασε όμως η ανθρωπότητα. Και όλα τα παραπάνω γεωπολιτικά παιχνίδια τα πλήρωσε και τα πληρώνει μέχρι και σήμερα ο άμαχος πληθυσμός και κυρίως οι γυναίκες του Αφγανιστάν.
Τέλος με βάση μελέτη του 2011 για λογαριασμό του Αφγανικού υπουργείου ορυκτού πλούτου και πετρελαίου (μη ξεχνάμε πως ο μέχρι χθες πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι είναι απόφοιτος του Κολούμπια και πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και οικονομολόγος για την EXXON- Mobil), το βόρειο Αφγανιστάν έχει περίπου 1.95 δισεκατομμύρια βαρέλια ανεκμετάλλευτου πετρελαίου και 16.2 τρισεκατομμύρια κυβικά επιβεβαιωμένου φυσικού αερίου. Αέριο και πετρέλαιο που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένας γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και αγωγοί καθώς και δεν υπάρχουν φιλικά γειτονικά κράτη για να περάσει ο αγωγός στη δύση.
Επίσης το Αφγανιστάν (εκτός από όπιο) παράγει χαλκό, λίθιο, χρώμιο, χρυσό, μόλυβδο, θειάφι, και ημιπολύτιμους λίθους. Τα έσοδα από την εκμετάλλευση μόνο των ορυκτών ανέρχονται σε περίπου ένα τρισεκατομμύριο το χρόνο. Χρήματα που δεν φτάνουν στο GDP της χώρας αφού η εκμετάλλευση γινόταν μέχρι πρόσφατα από contractors.

…………………………

Anwar Jitou Επενδυτικές ευκαιρίες στο Αφγανιστάν σε επίσημη έκθεση του 2019. 1 τρις δολάρια ο ορυκτός πλούτος που εξορύξανε αμερικανικές εταιρίες με εκτίμηση για 3 τρις μετά τα νέα κοιτάσματα που βρέθηκαν την περίοδο 2007 – 2019.

Ίσως η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή λίθου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών και άλλων ηλεκτρονικών.
Όλα ξεκίνησαν από την έκθεση του 1975 από την υπηρεσία USGS (geological survey)
Η Κίνα θα είναι η επόμενη “αυτοκρατορία” που θα πάει να σώσει το Αφγανιστάν.

https://momp.gov.af/sites/default/files/momp_-_investment_opportunities_-_extractive_industry_afghanistan-min.pdf

…………………..

Στάθης Θεοχάρης Ο συντάκτης του παρακάτω άρθρου του 1989 στη Los Angeles Times, είναι ο ίδιος Ashraf Ghani που χθες φυγαδεύτηκε ως ο τελευταίος πρόεδρος του Αφγανιστάν πριν την είσοδο των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Μιλώντας για κυβερνήσεις μαριονέτες.

…………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ :

Ακολουθώντας τα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου στο Πακιστάν

Greco-BactrianKingdomMap

Νεκρός ενθάδε κείται Κνώσιος Ινδοφόνος, βρομίου ούναθλος Οφέλτης… Και τότε Βάκχος έθηκε ποδών ταχύτητος αγώνας

[ Εις το υπό τον τίτλον: “Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 10000-2000 π.χ.” έργον του, ο ιστορικός Παντελής Κ.Ιωαννίδης, αναφέροντας ενίας μόνον εκ των ενδεικτικών ιστορικών πληροφοριών, των σχετικών με τας πορείας των κοινών των ΕΛΛΗΝΩΝ Στρατιών εις τας Ινδίας, εις τας σελ.188-189, και υπό τον τίτλον: “ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ”, γράφει:

“Οι άνδρες του στρατού του Ελληνικού Κοινού αι οποίαι έπεσαν στις πεδιάδες του Ινδού ποταμού στην Ινδία, για την εκεί στερέωση της εξουσίας των Αρίων των Ινδιών, φέρονται ότι ήταν πολλοί και επιφανείς, τους απονεμήθηκαν δε μετά την νίκη εξαιρετικές τιμές.
Ανάμεσα σ’ εκείνους τιμητική διάκριση έγινε για τον Κρήτα στρατηγό Οφέλτη, γόνο της πόλης της Κνωσού.
Η ιστορία παρουσιάζει τον νεκρόν στρατηγό ντυμένο την πολεμική του στολή.
Γύρω του είναι παραταγμένες μονάδες του στρατού του Ελληνικού Κοινού.
Του απονέμουν διακριτικές τιμές.
Στο πλευρό του ορθώνουν το μεγαλοπρεπές ανάστημά τους Κρήτες πολεμιστές.
Επί κεφαλής του φέρεται ο πρεσβύτης βασιλέας της Κρήτης Αστέριος, γεννήτωρ του Μίνωα του Α’.
Ο νεκρός τοποθετείται στο νεκρικό κιβούρι, κι εναποτίθεται εν όψει του Ινδού ποταμού με ορίζοντα το πεδίον της μάχης.
Ομηρικές σκηνές φέρονται ότι έλαβον χώραν στην τότε εποχή στις Ινδίες κατά την ταφή των νεκρών της μάχης εκείνης.
Μετά την ταφή του νεκρού για τον οποίο ανεγέρθηκε τύμβος κατά την προγονική συνήθεια, ο Διόνυσος προκήρυξε αγώνες προς τιμή του νεκρού, κι όρισε και διάφορα έπαθλα.
Στον αγώνα εκείνο νικητές ήλθαν, ο Αιακός ο βασιλέας της Τροιζήνας, ο Ακταίων ο βασιλέας της Δυτικής Μακεδονίας, και άλλοι.
Τέλος, χαράκτηκε στον τάφο του δοξασμένου νεκρού κι ένα επίγραμμα αντάξιο του ηρωισμού του.
Όλα αυτά τα γεγονότα αναφέρονται στ’ αρχαία κείμενα, έντονα:

{…Αμφί δε νεκρώ Αστέριος Δικαίος…
…Και τότε Βάκχος έθηκε ποδών ταχύτητος αγώνας, πρώτο αθλητήρι τίθει κειμήλια νίκης αργύριον κρατήρα… Δευτέρω απήσατο θεσσαλικόν Ίππον και πημάτων ξίφος…
Νεκρός ενθάδε κείται Κνώσιος Ινδοφόνος, βρομίου ούναθλος Οφέλτης…}

Γράφει ο Νόννος, σημειώνοντας τον βασιλέα Αστέριο στο πλευρό του νεκρού Οφέλτη, την προκήρυξη των επιτυμβίων αγώνων, τα έπαθλα που όρισε ο Διόνυσος για τους νικητές, και το επιτάφιο επίγραμμα το οποίο χαράκτηκε στον τάφο του ήρωα της Κρήτης, στρατηγού Οφέλτη ] .

……………….


ΠΗΓΗ  https://alfeiospotamos.gr/?p=48792

Δεν υπάρχουν σχόλια