ΚΡΕΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Axios, την εβδομαδα που μας πέρασε η εταιρεία Eat Just με έδρα το San Francisco, πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική πώληση εργαστηριακά καλλιεργημένου κοτόπουλου σε εστιατόριο στη Σιγκαπούρη, το οποίο και είναι το πρώτο Κυβερνητικά εγκεκριμένο προιόν για ναθρώπινη κατανάλωση.
Η εταιρεία Eat Just είναι μια από τις νεοσύστατες εταιρείες που παράγουν ζωικές πρωτείνες, όχι με τη σφαγή ζώων ή με τη χρήση φυτικών συστατικών που μιμούνται τη γεύση του κρέατος, αλλά από την ανάπτυξη ζωικών κυττάρων σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Η καλλιέργεια κρέατος σε εργαστηριακό περιβάλλον στηρίζεται σε δυο πυλώνες, την μείωση της βαναυσότητας έναντ των ζώων και την αποσυμπίεση του πλανήτη.
ΣΧΟΛΙΟ: ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΡΕΑΣ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΨΑΡΙ), ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια