Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ. Η ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΕΙΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ή ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΣΟ ΤΗ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΘΕΜΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Αρτέμης Σώρρας: "Η δέκατη Αρχή ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, έχει σκοπό την διατήρηση της πολιτείας εντός του συστήματος αξιών και αρχών. Η αδικοπραξία κατά μέλους του σώματος της πολιτείας λογίζεται ως αδικοπραξία κατά της πολιτείας. Έτσι η πολιτεία είναι υπεύθυνη να σταματήσει την αδικία εάν βρίσκεται σε εξέλιξη και σε κάθε περίπτωση να την εξαλείψει ανάλογα με το αδίκημα με διόρθωση ή με τιμωρία. Και προς τις δύο κατευθύνεις, τόσο η διανεμητική όσο και η διορθωτική δικαιοσύνη εκφράζουν την αρχή της αρχή της αναλογικότητας ως θεμέλιο της ιδανικής και ολοκληρωμένης έννομης τάξης."

Η ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ειναι μια από τις 18 Αρχές, όπου Αρχες είναι τα σημεία αναφοράς του κοινωνικού συστήματος, τα οποία δημιουργούν συγκεκριμένο λειτουργικό πλαισιο. 

Η ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αποτελεί μια από τις 18 Αρχές οι οποίες έχουν αποτυπωθεί από τον Αρτέμη Σώρρα και χωρίζονται σε Αξιακές Αρχές και Κοινωνικές Αρχές. 


Επιμέλεια: Μακρής Γιώργος

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΓΚΟΡΤΣΟΛΟΓΟΥ 97 (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
email: esy.spartis@gmail.com, τηλ: 6934041400

Δεν υπάρχουν σχόλια