Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΣΗΓΟΡΙΑ



ΙΣΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Α. ΣΩΡΡΑΣ: "Η όγδοη Αρχή ΙΣΗΓΟΡΙΑ. Τελικά δεν ξέρω αν κάτι από αυτά συμβαίνει σήμερα έστω και ένα. Ειδικά η ισηγορία δίνει το δικαίωμα να έχεις ίσο δικαίωμα αγόρευσης. Δηλαδή εάν μιλάμε για ένα τεχνικό θέμα, κάποιος που δεν έχει ιδέα από τεχνική, δεν μπορεί να πάρει μέρος γιατί αυτό που θα πει θα είναι αυθαίρετο. Η ελευθερία για ισηγορία δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ο καθένας σε σχέση με αυτό το οποίο γνωρίζει και είναι η ειδικότητά του θα μπορεί να αναπτύξει τις απόψεις του.

Ένα εξειδικευμένο θέμα θα το λύσουνε και θα το αναπτύξουνε αυτοί που το γνωρίζουν. Δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να λέει την γνώμη του χωρίς να υπάρχει αυτή η γνώμη πραγματικά, δηλαδή να μιλάνε για ιατρικές υποθέσεις κάποιοι οι οποίοι είναι μηχανικοί αυτοκινήτων για παράδειγμα.

 Ή οι γιατροί να μιλάνε για αστροφυσική, για αστρόπλοια, άλλος να μιλάει για ότι θέλει. Αυτό είναι αυθάδεια κατ αρχάς. Είναι ασέλγεια στην ίδια την νόηση, το κάνουνε όμως κατ εξοχήν.

Αν δεις στην τηλεόραση οι δημοσιογράφοι έχουνε παντός επί στητού γνώμη. Κρίνουνε τους πάντες και είναι ειδικότατοι σε όλα.  

 Η Ελλήνων πολιτεία ξέρει τι είναι η ισηγορία, πρέπει να την γνωρίσεις λοιπόν να ξέρεις ότι η ισηγορία είναι αυτή γιατί μέχρι χθες δεν είχες ισηγορία ή τουλάχιστον δεν σου έδιναν να καταλάβεις τι είναι η ισηγορία."


Η ΙΣΗΓΟΡΙΑ ειναι μια από τις 18 Αρχές, όπου Αρχες είναι τα σημεία αναφοράς του κοινωνικού συστήματος, τα οποία δημιουργούν συγκεκριμένο λειτουργικό πλαισιο. 

Η ΙΣΗΓΟΡΙΑ αποτελεί μια από τις 18 Αρχές οι οποίες έχουν αποτυπωθεί από τον Αρτέμη Σώρρα και χωρίζονται σε Αξιακές Αρχές και Κοινωνικές Αρχές. 


Επιμέλεια: Μακρής Γιώργος

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΓΚΟΡΤΣΟΛΟΓΟΥ 97 (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
email: esy.spartis@gmail.com, τηλ: 6934041400

Δεν υπάρχουν σχόλια