Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Α. ΣΩΡΡΑΣ: 

    "Η τέταρτη Αρχή είναι της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Άρα έχει και ατομική έτσι όπως έχει οριστεί και έτσι όπως την ορίζουμε εμείς την πολιτεία μας. Όχι έτσι όπως έχουν οι επικυρίαρχοι τονίσει το ατομικό δικαίωμα και την ατομική ελευθερία. Προέχει βέβαια η κοινωνική ελευθερία, δύο αρχές παρακάτω είναι η ατομική ελευθερία. Αν δεν έχεις κοινωνική ελευθερία πως θα έχεις ατομική ελευθερία.

    Είναι η εκδήλωση της ελεύθερης βούλησης των ατόμων της πολιτείας μέσα όμως στα πλαίσια της κοινωνικής ελευθερίας η οποία προηγείται σε κάθε περίπτωση.

    Αλλωστε έτσι είναι και η ταυτότητα της πολιτείας. Η πολιτεία χρεώνεται ή καταξιώνεται σαν σύνολο όχι σαν άτομο. Το άτομο ανήκει στην πολιτεία. Γι αυτό τα προβλήματα στους νόμους μας, της πολιτείας αλλά και στις αρχές ότι το σώμα της πολιτείας δίνει τιμές. Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για όλους τους Έλληνες και μέσα από αυτούς αξιοκρατικά έχουμε τους ήρωες, έχουμε τους πολεμιστές μας, αλλά όλη οι κοινωνία των Ελλήνων είναι τιμημένη."

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι μια από τις 18 Αρχές, όπου Αρχες είναι τα σημεία αναφοράς του κοινωνικού συστήματος, τα οποία δημιουργούν συγκεκριμένο λειτουργικό πλαισιο. 

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποτελεί μια από τις 18 Αρχές οι οποίες έχουν αποτυπωθεί από τον Αρτέμη Σώρρα και χωρίζονται σε Αξιακές Αρχές και Κοινωνικές Αρχές. 


Επιμέλεια: Μακρής Γιώργος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: ΓΚΟΡΤΣΟΛΟΓΟΥ 97 (2ος ΟΡΟΦΟΣ) ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ε-mail: esy.spartis@gmail.com Τηλ. +30 693-4041400

Δεν υπάρχουν σχόλια